ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернігівському СІЗО з'явилися платні камери

На черзі - Харків і Одеса.

У Чернігівському СІЗО з'явилися платні камери
Фото: femidaline.com

У рамках експериментального проєкту з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах у Чернігівському СІЗО з'явилися платні камери.

Про це повідомляють на сайті Міністерства юстиції.

"Старт проєкту відбувся на базі державної установи "Київський слідчий ізолятор" 8 травня 2020 року, 19 травня до проєкту долучився Львівський слідчий ізолятор і 25 травня - Чернігівський СІЗО. На черзі - Харків і Одеса", - зазначила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона повідомила, що в Чернігівському СІЗО вартість платних камер становитиме: за 1 добу - 500 грн; за тиждень - 1600 грн; за місяць - 3500 грн.

Висоцька нагадала, що плата за такі послуги буде використовуватися для поліпшення умов у звичайних камерах: поточні ремонти приміщень, заміна сантехніки, електрики й інші подібні поліпшення.

"Проєкт триватиме до 31 грудня 2021 року. За його результатами ми вирішимо, чи варто продовжити ініціативу і законодавчо закріпити надання такої платної послуги особам, узятим під варту", - додала заступниця міністра.

Нагадаємо, 22 квітня Кабінет Міністрів підтримав експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram