ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили гарячу лінію із запобігання домашньому насильству

Проєкт працює поки що в тестовому режимі, додзвонитися на гарячу лінію можна за номером 1547.

В Україні запустили гарячу лінію із запобігання домашньому насильству
Фото: Макс Левин

В Україні запустили в тестовому режимі гарячу лінію з запобігання домашньому насильству. Зателефонувати на неї можна за номером 1547. Про це у фейсбуці повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет. 

"Проєкт дійсно важливий. За даними ООН, кожна шоста жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства впродовж останніх 12 місяців. Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства", - зазначив міністр.

Проєкт було запущено за новим принципом, на загальній платформі, завдяки чому вдалося прискорити підготовку до запуску та заощадити 25 млн грн коштів з держбюджету. При цьому проєкт знаходиться на перетині відразу декількох міністерств.

Дубілет зазначив, що над цим проєктом також працюють Олена Зеленська та Марія Єфросиніна, Міністерство соціальної політики (Юлія Соколовська), Нацполіція, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти і науки. Координатором виступає заступник Дубілета Юлія Гусєва.

Нагадаємо, в грудні 2019 року анонсували, що в Києві навесні 2020 року має відкритися "кризова кімната" для жертв домашнього насильства, в якій вони зможуть проживати до десяти днів.

У листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство. 33-річного чоловіка, який систематично знущався з дружини, заарештували на три місяці.

У жовтні поліція анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні. Також буде створена загальнонаціональна база даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram