ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала двох підозрюваних за "продаж" посади начальника колонії за $20 тис.

Один з підозрюваних має близькі зв'язки з чиновником Мін'юсту.

СБУ затримала двох підозрюваних у "продажу" посади начальника колонії за 20 тис. доларів, сказано на сайті відомства.

Фото: СБУ

Колишній працівник системи Державної кримінально-виконавчої служби разом зі спільником пропонували потенційним кандидатам за гроші забезпечити призначення на посади, в тому числі начальника колонії в одній з областей України за 20 тис. доларів.

"Клієнтів" вони підшукували серед чинних керівників середньої ланки пенітенціарної системи. Підозрювані посилалися на зв'язки в Міністерстві юстиції.

За інформацією СБУ, один з підозрюваних дійсно має близькі зв'язки з чиновником Мін'юсту. Інформацію про можливу причетність посадовця до угоди ще перевіряє слідство.

Затримання зловмисників відбулося в кафе в центрі Києва під час отримання усієї суми хабара.

Фото: СБУ

Фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 90 (шахрайство), ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року в Києві вдруге затримали чоловіка "зі зв'язками" в оточенні президента, який намагався продати місце в прохідній частині списку партії "Слуга народу" на наступних парламентських виборах. Шахрай обіцяв місце в "Слузі народу" за 750 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram