ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваному у вибуху на День Незалежності в Києві й інших резонансних злочинах обрали запобіжний захід

Він переховувався від слідства 18 місяців.

Підозрюваному у вибуху на День Незалежності в Києві й інших резонансних злочинах обрали запобіжний захід
Фото: ukrinform.ua

Підозрюваному в декількох резонансних злочинах, який 18 місяців переховувався від слідства, обрали безальтернативний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Йому інкримінують низку важких і резонансних злочинів, в тому числі і осквернення могильного комплексу Кадика Нахмана в Умані. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Також він підозрюється в причетності до підриву гранати РГД-5 у відділенні поліції в Черкасах в 2017, підриву пам'ятника Угорському народу на Верецькому перевалі (2017 року).

"Також йому інкримінують розпалювання національної ворожнечі та ненависті, які відбулися в Гуті Пеняцькій в Бродівському районі Львівської області та на території заповідника "Биківнянські могили", а також осквернення іудейської релігійної святині - синагоги "Цорі Гілод" у Львові в 2017; вчинення хуліганських дій біля посольств США та Литви; закінчений замах на вбивство, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з використанням невідомого вибухового пристрою в Києві під час святкування Дня Незалежності у 2017 році", - повідомили в ОГП.

Крім цього, слідство вважає його причетним до обливання фарбою пам'ятника воїнам АТО, застосуванні вибухового пристрою біля пам'ятника воїнам АТО в 2017 році, підриву ручної гранати біля входу приймальні партії "Національний корпус" в 2017.

Щодо ще двох учасників цих злочинів йде розгляд обвинувального акта в суді.

Нагадаємо, в 2016 році група молодих людей увірвалася в ніч на середу в синагогу в Умані на могилу рабі Нахмана, облилаприміщення червоною фарбою і закидала шматками свинини.

3 липня 2017 року Черкасах біля відділення поліції стався вибух.

24 серпня 2017 року біля Кабінету Міністрів стався вибух, в результаті якого постраждали родичі Героя України десантника-снайпера Валерія Чібінєєва - його дружина, теща і друг сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram