ГоловнаСуспільствоЖиття

На підтримку кримськотатарського телемовлення передбачено 50 млн гривень, - Бородянський

"Підтримка кримськотатарського народу, як корінного народу України, є для держави одним з найважливіших пріоритетів".

На підтримку кримськотатарського телемовлення передбачено 50 млн гривень, - Бородянський
Фото: Макс Левин

Міністр культури Володимир Бородянський заявив, що на підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у держбюджеті передбачено 50 мільйонів гривень на 2020 рік. Про це міністр повідомив у себе у телеграмі.

"Поточний обсяг державної підтримки для кримськотатарського телевізійного мовлення, передбачений державним бюджетом на 2020 рік, становить 50 млн. гривень", - написав Бородянський.

За його словами, підтримка кримськотатарського народу, як корінного народу України, є для держави одним з найважливіших пріоритетів.

Бородянський також повідомив, що починає консультації з нардепом, лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямків надання державної фінансової підтримки.

"В рамках Українського культурного фонду планується запуск програми, яка буде направлена на підтримку і розвиток кримськотатарської культури. Також опрацьовується питання запуску онлайн-платформи для вивчення кримськотатарської мови", - написав Бородянський.

Нагадаємо, у листопаді повідомляли, що кримськотатарська громада планує побудувати у Києві найбільшу мечеть в Україні. Мечеть будуватимуть за сприяння Туреччини. Вона розрахована на п'ять тисяч людей і її побудують у центрі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram