ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пустили в Україну трьох російських політиків

Двоє з них заявили, що прибули до Києва нібито для участі в конференції.

Прикордонники не пустили в Україну трьох російських політиків
Фото: dpsu.gov.ua

Увечері 22 січня в столичних аеропортах "Бориспіль" і "Київ (Жуляни)" троє російських політиків не змогли перетнути український кордон.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Рейсом з Лондона в "Бориспіль" прибув громадянин РФ, який є представником провладної політичної партії своєї країни "Єдина Росія", колишнім мером одного з облцентрів РФ.

"Підтвердити мету свого візиту він не зміг, тому на підставі Закону України "Про прикордонний контроль" у нашу країну його не пропустили. Сьогодні вранці, 23 січня, росіянин вилетів з "Борисполя" до Німеччини", - йдеться в повідомленні.

Ще двоє російських політиків - представник "Єдиної Росії" і Комуністичної партії - не змогли пройти прикордонний контроль у пункті пропуску "Київ". Вони прилетіли рейсом з Мінська. Обидва заявили, що нібито прибули до Києва для участі в конференції. Їх повернули зворотним рейсом.

Нагадаємо, 3 грудня минулого року при виїзді з Херсона до Криму на КПВВ "Каланчак" затримали члена партії "Єдина Росія" Ігоря Кучерявого. За попередніми даними, він їхав на підконтрольну територію, щоб отримати український закордонний паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram