ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував майно Миколаївського суднобудівного заводу "Океан"

Арешт не забороняє власникам користуватися і володіти цим майном.

Суд арештував майно Миколаївського суднобудівного заводу "Океан"
Фото: news2000.com.ua

Печерський районний суд Києва арештував майно Миколаївського суднобудівного заводу "Океан".

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

"Прокуратура запобігає подальшій спробі незаконного відчуження майна цілісного майнового комплексу ВАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан". Саме з метою збереження стратегічного для держави підприємства прокуратура внесла, а Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно заводу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що арешт не забороняє власникам користуватися і володіти цим майном, заборона суду стосується тільки права розпоряджатися і відчужувати його.

Нагадаємо, в грудні 2018 року збанкрутілий суднобудівний завод "Океан" продали за 122 млн гривень товариству з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Аннона".

Завод "Океан" був заснований 1951 року, зараз він є публічним акціонерним товариством і спеціалізується на виробництві і ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн. Підприємство розташоване в південній частині міста - на лівому березі річки Південний Буг з відкритим виходом до Чорного моря.

З 2012 року завод у скрутному фінансовому становищі. 1 листопада 2013 року його визнали банкрутом за рішенням Госпсуду Миколаївської області. У травні 2014 року, після зміни влади в Україні, Вищий госпсуд скасував це рішення.

У 2016 році у "Смарт-холдингу" Вадима Новинського проходили обшуки, пов'язані з банкрутством "Океану". Завод "Океан" не входить у холдинг Новинського, але був в оперативному управлінні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram