ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Рівним перекрили дорогу на знак протесту проти будівництва деревообробного заводу

Для об'їзду використовують ділянку дороги через сусіднє село.

Під Рівним перекрили дорогу на знак протесту проти будівництва деревообробного заводу
Фото: police.in.Rivne.region

Сьогодні, 10 січня, о 13:00 на автодорозі "Устилуг-Луцьк-Рівне" в селі Обарів почалася мирна акція протесту громадян проти будівництва заводу в селі Городок.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба поліції Рівненської області.

Майже 150 учасників безперервно ходять по пішохідному переходу. Після переговорів поліцейські переконали, щоб громадяни періодично звільняли проїжджу частину і пропускали транспорт.

"Протестувальникам повідомили про недопущення правопорушень і кримінальну відповідальність за перекриття транспортних комунікацій", - підкреслили в поліції.

На місці акції перебувають правоохоронці. Для об'їзду водії використовують ділянку дороги через село Карпилівка.

Фото: facebook.com/police.in.Rivne

У зв'язку з надходженням скарг водіїв відомості буде внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.279 Кримінального кодексу (блокування транспортних комунікацій).

Фото: facebook.com/police.in.Rivne

Нагадаємо, в селі Городок Рівненського району хочуть побудувати новий великий завод для переробки деревини. Підприємство планують розташувати на території давно неробочих і збанкрутілих Рівненського ливарного заводу (РЛС) і Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА).

Як повідомляло раніше видання "РівнеМедіа", занедбані приміщення двох заводів придбала міжнародна компанія "Кроноспан".

«Кроноспан» - це світовий лідер у галузі виробництва високоякісних деревних плит і суміжної продукції. Сьогодні компанія має понад 40 виробничих заводів у 30 країнах світу - в Європі, Азії та США, зокрема: в Польщі, Білорусії, Туреччині, Болгарії, Великобританії, Люксембурзі, Хорватії, США, Чехії, Латвії, Китаї, Україні тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram