ГоловнаСвіт

В Абхазії протестувальники штурмували будівлю адміністрації "президента"

На першому поверсі вибито вікна, кілька десятків людей проникли всередину.

В Абхазії протестувальники штурмували будівлю адміністрації "президента"
Фото: стоп-кадр

В Абхазії протестувальники взяли штурмом будівлю адміністрації "президента" Рауля Хаджимби. Як повідомляє "Эхо Кавказа", на першому поверсі вибито практично всі вікна, кілька десятків людей проникли всередину.

Журналісти повідомили про сутички між протестувальниками та прихильниками влади. Крім того, деякі учасники протесту вимагали припинити відеозйомку подій.

Кілька сотень людей, які зібралися в центрі Сухумі, вимагають відставки Хаджимби і нових виборів (попередні відбулися кілька місяців тому). Люди біля будівлі скандували: "Хаджимба, йди у відставку!"

Один з організатор протестів Ахра Авідзба в коментарі російському агентству ТАСС сказав, що акція в Сухумі також пов'язана з тим, що співробітник охорони Хаджимби виявився одним із трьох затриманих за підозрою в гучному вбивстві, скоєному в листопаді 2019 року. Тоді невідомі в масках відкрили вогонь по відвідувачах ресторану "Сан-Ремо", в результаті чого були вбиті два кримінальні авторитети, а також отримала смертельне поранення офіціантка.

Після вбивства своїх посад позбулися "голова МВС" і "генеральний прокурор".

В адміністрації "президента Абхазії" заявили, що протести є переворотом.

"Розцінюємо це як спробу державного перевороту. Влада робить усе від неї залежне, щоб ситуацію в республіці утримати в конституційному руслі", - цитує "Интерфакс" заяву окупаційної влади Абхазії.

Нагадаємо, територія Абхазії і Цхінвальського регіону офіційно оголошені в Грузії окупованими після військових дій між Росією і Грузією в серпні 2008 року. Тоді РФ визнала "незалежність" цих грузинських регіонів і перекинула туди додаткові війська й озброєння. Окрім Венесуели, Нікарагуа, Науру і Сирії, інші держави не визнають "незалежності" цих регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram