ГоловнаСвіт

Іранські слідчі заявили, що частину записів "чорних скриньок" літака МАУ втрачено, - ЗМІ

Комісія оприлюднила перші результати розслідування.

Іранські слідчі заявили, що частину записів "чорних скриньок" літака МАУ втрачено, - ЗМІ
Фото: IRNA

Організація цивільної авіації Ірану заявила, що частину записів "чорних скриньок" розбитого літака "Міжнародних авіаліній України" втрачено.

Про це йдеться в заяві Організації, передає Deutsche Welle.

Слідчі повідомили, що обидві "чорні скриньки" були знайдені, але вони отримали пошкодження, тому частину записів втрачено. Раніше в Організації цивільної авіації Ірану заявили, що не передаватимуть "чорні скриньки" американській компанії Boeing.

Також слідчі повідомили, що екіпаж українського літака намагався повернути літак в аеропорт Тегерана, хоча не звертався з проханням про допомогу по радіозв'язку. Відзначають, що цю інформацію вдалося отримати від очевидців падіння літака, які перебували на землі, а також від свідків, які перебували на борту авіалайнера, що пролітав неподалік від місця катастрофи.

Також повідомляють, що Boeing-737 загорівся в повітрі, а після падіння стався "потужний вибух" - імовірно, тому що літак був повністю заправлений паливом для перельоту до Києва.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, упав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту разом з екіпажем було більш ніж 170 осіб. Рейс PS752 повинен був прибути до Києва близько 8-ї ранку.

Іранська влада заявила, що в літака були проблеми з двигуном і він упав через технічну несправність, однак ця інформація не є офіційною. Точні причини катастрофи з'ясує слідча комісія.

На борту було 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири), 82 громадянина Ірану, 63 канадці, 10 громадян Швеції, 4 - Афганістану, 3 - ФРН і стільки ж Британії.

Уночі 9 січня в Іран прибули українські рятувальники і слідчі для спільного розслідування катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram