ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі затримали бойовика, який охороняв місце падіння й уламки MH17

Чоловік розповів, що діями бойовиків керували російські військові.

Співробітники Держприкордонслужби 9 січня затримали на Донбасі бойовика, який 2014 року охороняв місце падіння й уламки малайзійського "Боїнга".

Про це йдеться в повідомленні пресцентру Операції об'єднаних сил.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Чоловік 1994 року народження в другій половині 2014 року брав участь у війні проти України на боці російських бойовиків, у тому числі стояв на блокпостах у Шахтарському районі.

Наприкінці серпня 2014 року його залучили до охорони місця катастрофи літака. Йому платили від 500 до 1500 рублів за зібрані уламки й особисті речі загиблих. На особистій сторінці затриманого в одній із соцмереж були фотографії, де він у військовій формі зі зброєю в руках знятий на тлі уламків збитого пасажирського літака.

Затриманий розповів, що неодноразово бачив на місці катастрофи військовослужбовців Російської Федерації, які здійснювали загальний контроль і керівництво всіма діями бойовиків.

Чоловікові закидають ч.2 ст.260 Кримінального кодексу - створення незаконних збройних формувань. Йому може загрожувати від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року інший охоронець уламків "Боїнга" Олександр Неведров отримав п'ять років умовно. Його теж звинувачували за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу.

17 липня 2014 року Boeing 777, що виконував рейс MH17 "Малайзійських авіаліній", зазнав аварії над Донбасом. На його борту перебувало 298 осіб, усі вони загинули. Більшість жертв - громадяни Нідерландів.

У травні 2018 року Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою з комплексу "Бук", що належав російській 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, яка базується в Курську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram