ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики скасувало гуманітарну допомогу для 79 організацій

Таким чином міністерство бореться зі "схемами на гуманітарку".

Мінсоцполітики скасувало гуманітарну допомогу для 79 організацій
Фото: sockraina.com

Міністерство соціальної політики виключило з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги 79 організацій. Про це повідомив пресцентр відомства.

У міністерстві відзначили, що причина цього - боротьба з неправомірними схемами для отримання гумдопомоги.

"Це рішення було прийнято на підставі рекомендацій робочої групи з питань гуманітарної допомоги при Мінсоцполітики, оскільки зазначені одержувачі, порушуючи ст. 11 Закону України "Про гуманітарну допомогу", не подали звітів про наявність і розподіл гуманітарної допомоги", - зазначив заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

За його словами, неподання цих звітів може свідчити, що вантажі не дійшли до кінцевих одержувачів, а могли бути спрямовані на отримання прибутку зазначеними організаціями.

Відзначено, що всього в Єдиному держреєстрі до моменту виключення налічувалося 1 тис. 416 організацій-отримувачів гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики повідомляли про наміри заборонити ввезення в Україну секонд-хенду як гуманітарну допомогу. Заступник міністра Олег Коваль вважає, що українським законодавством користуються бізнесмени і під виглядом гуманітарної допомоги ввозять у країну секонд-хенд, щоб потім його продавати. При цьому повної заборони на ввезення в Україну вживаних речей не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram