ГоловнаСуспільствоПодії

Ідентифікація тіл загиблих під час аварії літака МАУ ще не завершена, - МЗС

Коли відбудеться репатріація тіл в Україну, говорити наразі рано.

Ідентифікація тіл загиблих під час аварії літака МАУ ще не завершена, - МЗС
Фото: https://twitter.com/ZMeryame

Ідентифікація тіл загиблих в авіакатастрофі українського літака, яка сталася 8 січня в Тегерані, триває. До цієї роботи залучені українські та іранські фахівці.

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць.

"Робота з ідентифікації тіл загиблих іноземців (триває, - ред.) - я не можу вам сказати, чи це стосується всіх українців, але іноземці ще не всі ідентифіковані. Серед них, очевидно, також певна кількість громадян України, які залишаються неідентифікованими", - зазначив він.

За його словами, 9 січня в Тегеран прибули українські судмедексперти, які разом з іранськими колегами вже працюють над тим, щоб "максимально швидко всі жертви були ідентифіковані".

Андрій Заєць зазначив, що наразі рано говорити про те, коли відбудеться репатріація тіл в Україну.

"Думаю, хоча б добу, або дві ще потрібно попрацювати. Ми вдячні іранській стороні за те, що незважаючи на те, що в Ірані п'ятниця - вихідний день з релігійних міркувань, вони підтвердили свою готовність працювати, щоб максимально швидко забезпечити збір доказів та ідентифікацію останків. Ми робимо все можливе, щоб останки громадян України були репатрійовані в максимально стислі терміни. Тому що розуміємо, наскільки великий біль сімей жертв цієї авіакатастрофи", - сказав держсекретар.

Крім того, Андрій Заєць підтвердив інформацію про те, що "чорні скриньки" були знайдені в пошкодженому стані.

"Зараз вивчається, наскільки ці пошкодження можуть перешкодити в тому, щоб в повному обсязі розшифрувати їх дані. І наші фахівці з цивільної авіації разом з іранськими колегами зараз ведуть переговори для того, щоб зрозуміти, на яких технічних можливостях в Україні, Ірані або третій країні провести розшифрування записів і зняти інформацію, яка міститься на цих самописцях", - повідомив чиновник.

Раніше в МВС повідомили, що у родичів загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців взяли зразки ДНК. Слідчі поліції допитали родичів загиблих.

9 січня президент Володимир Зеленський зустрівся з родичами українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані. Він пообіцяв родичам загиблих необхідну допомогу і відповіді на причини трагедії.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні в ніч на 8 січня. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 повинен був прибути до Києва.

Серед загиблих 11 громадян України - 9 членів екіпажу та двоє пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram