ГоловнаСуспільствоПодії

На двигунах літака МАУ, що зазнав аварії в Ірані, немає слідів пожежі - джерело ЗМІ

Це може свідчити про те, що не було технічної несправності.

На двигунах літака МАУ, що зазнав аварії в Ірані, немає слідів пожежі - джерело ЗМІ
Фото: https://twitter.com/ZMeryame

На двигунах літака МАУ, що зазнав аварії в Ірані, за попередніми даними, немає слідів пожежі, що не підтверджує версію їх загоряння чи вибуху через технічну несправність. Про це з посиланням на власні джерела в державній комісії з розслідування обставин катастрофи пише "Цензор.нет".

"Я спостерігаю обидва двигуни літака - і не бачу на них слідів пожежі. Сюди доставлено фрагменти правого крила - там теж немає слідів пожежі. Тобто версія несправності двигунів, вибуху двигунів на цей момент не підтверджується. Літак горів - але версія виходу з ладу двигунів не підтверджується", - пояснив він.

Іранські авіадиспетчери заявили, що екіпаж не подавав жодних повідомлень. Літак нібито намагався розвернутися до аеропорту, але наразі невідомо, чи була ця спроба контрольованою.

Журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook перерахував висновки станом на 14:00 9 січня.

"Літак вийшов з ладу, на його борту виникла пожежа, але не в результаті несправності двигунів, а в результаті іншої причини. Тож причини виникнення пожежі на борту не відомі. Але судячи з усього, пожежа була в салоні", - написав він.

Бутусов також повідомив, що немає відомих наземним службам ознак несправності системи управління і зв'язку. Також наголошено, що пілоти літака були досвідченими.

"Відсутність будь-яких перемовин із диспетчером і відсутність пожежі в двигунах свідчить про те, що версія терористичного акту, зіткнення з дроном або вибуху зенітної ракети вельми ймовірна", - припустив він.

Точні причини аварії стануть відомі після закінчення всіх експертиз і досліджень.

Нагадаємо, що РНБО України розглядає сім версій авіакатастрофи, серед яких - ураження літака зенітною ракетою ЗРК; зіткнення з БПЛА або іншим летючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram