ГоловнаСуспільствоПодії

Суд Одеси арештував вилучене майно згорілого коледжу

Майно вилучили як речові докази.

Суд Одеси арештував вилучене майно згорілого коледжу
Фото: Думская

Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання слідчого про арешт частини майна згорілого коледжу економіки, вилученого як речові докази під час додаткового огляду місця події.

Про це стало відомо з постанови слідчого судді Віктора Чаплицького, передає "Укрінформ".

"Клопотання старшого слідчого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУ НП в Одеській області... про арешт майна в кримінальному провадженні №12019160500006428 за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України задовольнити. Накласти арешт на майно, вилучене 17 грудня 2019 року під час додаткового огляду місця події - приміщення ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу», розташованого по вул. Троїцькій, 25 в Одесі", - сказано в постанові.

Зокрема, вилучено: "Навісний замок із пошкодженою дужкою, виявлений на ґратах вікна приміщення №8, розташованого на першому поверсі, зразки полімерного облицювання (вагонки)... з приміщення коридору №1, зразки ламінованого ДСП,розміром 2,44х1, 84 м (оздоблення стіни) зі сходових маршів, зразки облицювання типу вагонки в кількості 35 шт. зі стіни сходових маршів між першим і другим поверхами біля будівлі №9, зразки облицювання стін типу вагонки в кількості 71 шт. з пожежної сходової клітки.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, в результаті якої загинули 16 осіб.

9 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили підозру через службову недбалість. У коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі не було жодних попереджувальних сигналів - усі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом халатності працівників ДСНС, які мали перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеської ДСНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року. Після цього керівництво Одеського управління ДСНС звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram