ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали російського "злодія в законі" на прізвисько "Камо Московський"

Чоловік незаконно проник в Україну, щоб уникнути кримінальної відповідальності за свій статус у РФ.

У Києві затримали російського "злодія в законі" на прізвисько "Камо Московський"
"вор в законе" по кличке "Камо Московский"
Фото: npu.gov.ua

У Києві затримали 57-річного уродженця Грузії і громадянина РФ "злодія в законі" на прізвисько "Камо Московський", який незаконно проник в Україну. Про це повідомив пресцентр Нацполіції Києва. 

Чоловік проник в Україну, щоб уникнути кримінальної відповідальності за статус "злодія в законі" на території РФ і встановити контроль над місцевими злочинними групами.

Зазначений громадянин був коронований у 1983 році в Тбілісі. "Неодноразово був засуджений за вчинення тяжких злочинів. Загалом провів у місцях позбавлення волі РФ, у тому числі суворого режиму, більш ніж 30 років. Востаннє звільнився в жовтні 2019 року", - сказано в інформації.

Щоб не допустити реалізації злочинних планів "злодія в законі", правоохоронці за допомогою оперативних служб Нацполіції 5 грудня затримали його.

За сприяння Державної міграційної служби України та за рішенням суду "злодія в законі" на 6 місяців помістили в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

"Вирішується питання про його примусове видворення з забороною в'їзду в Україну терміном на п'ять років", - відзначили в поліції.

Нагадаємо, 6 грудня в Київській області затримали громадянина Грузії "злодія в законі" Гегу Озургетського, який 5 грудня незаконно прибув на територію України. У 2018 році його депортували із забороною в'їзду на територію України. Його також помістили в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Вирішується питання про його примусове видворення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram