ГоловнаСуспільствоЖиття

На Волині голову сільради затримали під час отримання $6 тис. хабара за виділення земельної ділянки

Як посередника чиновник залучив інженера-землевпорядника.

На Волині голову сільради затримали під час отримання $6 тис. хабара за виділення земельної ділянки
Фото: npu.gov.ua

У Волинській області поліцейські затримали голову сільської ради під час отримання хабара за виділення земельної ділянки. Також затримано посередника, який передавав гроші.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Викрито голову однієї з сільських рад регіону. Він налагодив корупційну схему вирішення земельних питань. До протиправної діяльності як посередника залучив керівника комерційної структури, який є сертифікованим інженером-землевпорядником", - ідеться в повідомленні.

Повідомляють, що поліція задокументувала факт вимагання та отримання фігурантами неправомірної вигоди.

"За безперешкодне виділення у власність земельної ділянки громадянин повинен був заплатити 6 тис. доларів США "винагороди". У разі відмови - затягування процесу або взагалі негативний розгляд цього питання на сесії", - наголошено в повідомленні.

Як з'ясувалося, наприкінці грудня 2019 року сільський голова отримав від землевпорядника першу частину хабара: 5 тис. гривень посередник забрав собі, а 1 тис. доларів США передав чиновникові.

У середу, 8 січня, правоохоронці задокументували отримання посередником другого "траншу" в розмірі 3500 доларів.

Фото: npu.gov.ua

"Після передачі коштів голові сільради обидвох затримали за місцем проживання чиновника за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - повідомили в поліції.

Вирішується питання про оголошення затриманим підозри й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, в.о. мера Затоки підозрюють у вимаганні 87 тисяч доларів хабара за дозвіл на розробку проєктів і виділення трьох земельних ділянок у курортній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram