ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумській області на смітнику виявили два мішки з убитими тваринами

Поліція відкрила два кримінальні провадження.

У Сумській області на смітнику виявили два мішки з убитими тваринами
Фото: Надія Швадчак

На сміттєвому майданчику в Шостці на Сумщині правоохоронці виявили два мішки з тілами собак і котів з ознаками насильницької смерті. За цими фактами порушено два кримінальні провадження. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Сумської області.

"Правоохоронці оглянули місце події і з'ясували: у двох із чотирьох мішків є тіла собак - на кожному з них є ножові поранення, що, очевидно, і стало причиною смерті тварин", - повідомили в поліції.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.299 КК України (жорстоке поводження з тваринами), в рамках яких призначено низку експертних досліджень і тривають слідчі дії.

"Ми налагодили комунікацію і зараз співпрацюємо з волонтерами місцевого товариства захисту тварин. І закликаємо небайдужих громадян повідомляти в поліцію на спецлінію «102» будь-яку інформацію, яка допоможе в розшуку зловмисника, щоб притягнути його до відповідальності і не допустити такого надалі", - підкреслив тимчасовий виконувач обов'язків начальника відділу поліції Шостки Сергій Каверсун.

Крім того, поліція Шостки веде слідство ще за кількома фактами виявлення мертвих котів у різних районах міста з ознаками насильницької смерті. З цієї нагоди також відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, в приватному мінізоопарку під Києвом від голоду помер кінь. Власник також залишив понад чотири десятки домашніх тварин без їжі: 14 корів, 5 коней, 2 поні, а також коня, теля і козу. За цим фактом порушено кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram