ГоловнаСуспільствоПодії

Іран міг помилково збити літак МАУ, - джерела ЗМІ з Пентагону і розвідки (оновлено)

В Ірані відкидають версію про те, що український лайнер був збитий зенітною ракетою.

Іран міг помилково збити літак МАУ, - джерела ЗМІ з Пентагону і розвідки (оновлено)
Фото: twitter.com/ZMeryame

Представники Пентагону, співробітник розвідки США і розвідки Іраку повідомили, що літак МАУ був збитий зенітною системою Ірану, пише Newsweek.

За словами інформаторів, літак перестав передавати дані через кілька хвилин після зльоту і незабаром після того, як Іран запустив ракети на військових базах, де розміщені американські і союзні війська.

"Вважається, що літак був уражений створеною в Росії ракетно-повітряною системою Tor-M1, відомою НАТО як Gauntlet", - повідомили виданню три офіційні особи.

Два джерела з Пентагону вважають, що інцидент стався випадково, протиповітряна оборона Ірану, ймовірно, була активна після ракетного обстрілу.

Оновлення 19:17. Також про ймовірність влучання в літак ракети Ірану з посиланням на джерела написали CNN і CBS News

"Розвідка США виявила сигнали ввімкнення радара. Як повідомили CBS News, супутники США також виявили два запуски ракети "земля-повітря", які сталися незадовго до вибуху літака", - зазначили в ЗМІ.

У CNN повідомили, що США дедалі більше вважають, що Іран помилково збив український авіалайнер. Робоча теорія заснована на постійному аналізі даних із супутників, радарів і електронних даних, які регулярно збираються військовими і розвідувальними службами США.

Оновлення 21:06. В іранській організації цивільної авіації в четвер заявили про неможливість версії про те, що український авіалайнер, який зазнав аварії під Тегераном, був збитий, передає Інтерфакс-Україна.

"З наукового погляду неможливо, щоб ракета збила український літак, ці чутки нелогічні", - наводить іранське агентство ISNA слова глави іранської Організації цивільної авіації Алі Абедзаде.

Нагадаємо, точні причини аварії стануть відомі після закінчення всіх експертиз і досліджень. РНБО України розглядає сім версій авіакатастрофи, серед яких - ураження літака зенітною ракетою ЗРК; зіткнення з БПЛА або іншим летючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram