ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві другу ніч поспіль намагалися підірвати банкомат

9 січня постраждав Ощадбанк, 10 січня - УкрСиббанк.

У Києві другу ніч поспіль зловмисники намагалися підірвати банкомат.

Про це йдеться на сайті поліції.

9 січня невідомі особи влаштували вибух у зоні цілодобового обслуговування відділення Ощадбанку на вулиці Миколи Закревського, а 10 січня - у відділенні УкрСиббанку на вулиці Героїв Дніпра.

У першому випадку двоє грабіжників використовували газоповітряну суміш, але після вибуху відкрилася лише зовнішня кришка, а сам сейф залишився неушкодженим. Чоловіки з двома спільниками, які чекали на вулиці, втекли ні з чим.

За фактом порушено провадження згідно з ч.2 ст.15, ч.3 ст.185 (замах на крадіжку), ч.2 ст.194 (умисне пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

У відділенні УкрСиббанку до банкомата двоє грабіжників у балаклавах прикріпили поки що невстановлений вибуховий пристрій. У результаті пошкоджено приміщення і майно банку, а сейф з грошима знову залишився неушкодженим.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження згідно з ч.2 ст.15, ч.3 ст.185 (замах на крадіжку), ч.2 ст.194 (умисне пошкодження майна), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю).

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, що в Харкові і поряд із ним уже три роки поспіль грабують банкомати шляхом їх підриву. Останній випадок стався наприкінці листопада в Первомайському. Спіймати підривників досі не вдалося.

У той самий час поліцейським Дніпра в жовтні 2019 року вдалося затримати банду, яка майже рік підривала банкомати в цьому регіоні.

У Києві за останній рік було кілька підривів банкоматів. У травні грабіжники підірвали банкомат ПриватБанку на вулиці Кубанської України, в жовтні - на вулиці Академіка Корольова, там теж постраждав ПриватБанк. У листопаді заради 250 тисяч гривень злочинці підірвали відділення Ощадбанку на Русанівці, завдані збитки оцінено в мільйони гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram