ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив до умовного терміну бойовика "ДНР", який охороняв уламки "Боїнга"

Крім цієї справи, у Невєдрова було ще 5 судимостей.

Суд засудив до умовного терміну бойовика "ДНР", який охороняв уламки "Боїнга"
Фото: dpsu.gov.ua

Суд звільнив від тюремного ув'язнення і засудив до 5 років умовно колишнього бойовика "ДНР" Олександра Невєдрова, затриманого в лютому в Торецьку. Про це йдеться в матеріалах суду.

Невєдров - уродженець Єнакієвого, у нього було 5 судимостей, починаючи з 2002 року: за злодійство, розбій, грабіж і зґвалтування. У 2014 році він приєднався до бойовиків і здійснював охорону блокпостів "ДНР". Бойовику було доручено охороняти уламки літака і здійснювати пропускний режим на блокпостах, зупиняти  автотранспорт, перевіряти документи водіїв і пасажирів, вантаж автомобілів, здійснювати охорону блокпостів.

У Невєдрова є двоє неповнолітніх дітей, з березня 2018 року йому присвоєно інвалідність 3-ї групи по зору.

Після затримання в лютому 2019 року чоловікові було пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу. В судовому процесі обвинувачений повністю свою вину визнав.

Суд визнав це, а також інвалідність підсудного і позитивні характеристики з місця роботи пом'якшуючими обставинами.

З огляду на те, що Невєдров був на випробувальному терміні, то суд підсумував покарання і засудив його до 5 років позбавлення волі, а потім звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки.

При цьому засуджений змушений періодично повідомляти орган пробації про своє місце перебування. Вирок винесено наприкінці серпня поточного року і не оскаржений.

Нагадаємо, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього "начальника ПВО" бойовиків "ДНР" Володимира Цемаха - свідка у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram