ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній нардеп Логвинський і експерша заступниця міністра юстиції Бернацька виїхали з країни - ЗМІ (оновлено)

Бернацькій вручать підозру щойно вона повернеться.

Колишній нардеп Логвинський і експерша заступниця міністра юстиції Бернацька виїхали з країни - ЗМІ (оновлено)
Георгий Логвинский
Фото: facebook/Георгий Логвинский

Підозрювана у привласненні 54 мільйонів гривень експерша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька і і фігурант цієї справи, екснардеп Георгій Логвинський виїхали з країни. Про це з посиланням на джерела у правоохоронних органах пишуть "Українські новини".

"Бернацької на цей момент немає в країні. Логвинський давно виїхав", - сказав співрозмовник.

За словами джерела, Бернацькій особисто вручать підозру щойно вона повернеться в Україну. Де саме вона і Логвинський перебувають, співрозмовник не озвучив.

Зазначається, що Логвинському підозру поки не повідомляли, вона знаходиться на підписі у заступника генпрокурора Віктора Чумака.

Оновлено. У коментарі LB.ua Бернацька повідомила, що перебуває у Давосі, і про це вона інформувала детективів НАБУ.

"Я перебуваю у Давосі. І про це написала детективам, які мене викликали на допит у понеділок. У певний час я планую прийти на допит", - сказала вона.

Також на своїй сторінці у Facebook вона написала, що дізналася новину про підготовку підозри щодо виконання рішення Європейського суду з прав людини, вже перебуваючи на економічному форумі.

"Після виконання рішення у справі, яка стала предметом уваги НАБУ, Міністерство юстиції вже в двох інстанціях виграло регресну справу з відшкодування виплачених за рішенням ЄСПЛ коштів до держбюджету з компанії, яка роками під прикриттям мораторію його не виконувала. Таким чином ми запобігли нарахуванню багатомільйонної компенсації за порушення з боку України і найближчим часом завершиться розгляд справи проти компанії-порушника", - пояснила вона.

Нагадаємо, у НАБУ повідомили, що вручили шість підозр у так званій справі "Золотого мандарина". Серед підозрюваних - колишній уповноважений Кабінету Міністрів у справах ЄСПЛ (цю посаду обіймав Борис Бабін), колишній перший заступник міністра юстиції (це була Наталія Бернацька), три людини з оточення колишнього народного депутата (компанію "Золотий мандарин" пов'язують з Георгієм Логвинським, у матеріалах НАБУ вказаний як "депутат Л.") і бенефіціар приватної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram