ГоловнаСуспільствоЖиття

Україні повернули у власність майновий комплекс вартістю 146 млн грн

Це четвертий повернутий об'єкт з п'яти хлібних підприємств Черкаської області, які незаконно були приватизовані.

Україні повернули у власність майновий комплекс вартістю 146 млн грн
Фото: 5.ua

Господарський суд вирішив повернути в державну власність цілісний майновий комплекс Потаського комбінату хлібопродуктів площею понад 43 тис. кв. м вартістю 146 млн гривень. Про це повідомляє пресцентр Офісу генпрокурора. 

Цей об'єкт став четвертим повернутим державі з п'яти цілісних майнових комплексів хлібоприймальних підприємств Черкаської області, які незаконно отримали форму приватної власності, всупереч рішенню ВР про заборону їх приватизації.

Раніше було повернуто Шполянський, Уманський і Христинівський зернопереробні підприємства. Їх загальна вартість - 365 млн грн.

У прокуратурі зазначили, що питання повернення п'ятого - Тальнівського хлібоприймального підприємства вартістю 164 млн грн на цей момент є предметом судового розгляду Північного апеляційного господарського суду.

Нагадаємо, 21 січня повідомляли, що Нацбанк відсудив у ексвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського нежитлове приміщення площею майже 20 тис. кв. м вартістю понад 100 млн грн. Повідомляли, що в 2014 році Коломойський віддавав це приміщення в заставу НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram