ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила привласнення 32 мільйонів гривень під час виконання державного оборонного замовлення

Серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони.

СБУ викрила привласнення 32 мільйонів гривень під час виконання державного оборонного замовлення
Фото: mil.gov.ua

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження про можливе присвоєння 32 млн гривень бюджетних коштів під час виконання державного оборонного замовлення. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що впродовж 2017-2019 років власник одного з чернігівських комерційних підприємств уклав два договори з Міністерством оборони загальною вартістю понад 100 млн гривень.

Один із контрактів передбачав постачання пристроїв для систем бойових вертольотів.

За сприяння колишніх військових чиновників, у тому числі одного із заступників міністра, було суттєво завищено вартість продукції військового призначення.

Частину перерахованих міністерством коштів підприємець перевів через низку підконтрольних підприємств у готівку, проводячи фіктивні безготівкові операції. Виведені в "тінь" гроші були привласнені учасниками угоди.

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих держбюджету, становить понад 32 млн гривень.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків у військових підрозділах, відповідальних за закупівлю продукції в Києві, Харкові та Чернігові, правоохоронці вилучили фінансову та платіжну документацію, печатки комерційних структур, причетних до протиправних оборудок.

Кримінальне провадження розпочате за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Відзначають, що серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони.

Нагадаємо, 26 грудня повідомляли, що Міністерство оборони планує розсекретити щонайменше 50% держоборонзамовлення. Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомляв, що обсяг розсекреченої інформації щорічно визначатиме Кабмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram