ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін ліквідував Держекоінспекцію

Замість неї створять Державну природоохоронну службу.

Кабмін ліквідував Держекоінспекцію
Фото: censor.net.ua

Кабінет Міністрів вирішив ліквідувати Державну екологічну інспекцію. Замість неї створять Державну природоохоронну службу. Про це повідомляють на сайті Мінекології.

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 14 серпня з метою поліпшення системи нагляду за екологічними правопорушеннями.

"Точкові реагування на екологічні інциденти - точно не ті методи, які дозволяють системно боротися з браконьєрами і недобросовісними екоінспекторами. Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як здається на перший погляд", - зазначив міністр екології Остап Семерак.

За його словами, важливо змінити не тільки назву, в першу чергу потрібно залучити до роботи людей, які дійсно вболівають за навколишнє середовище, і надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення.

Ліквідація Державної екоінспекції відбувається відповідно до затвердженої стратегії. В її рамках уряд розробив законопроєкт про Державну природоохоронну службу, однак парламент не встиг його розглянути.

Структурою нової Державної природоохоронної служби передбачено створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і повна ліквідація 23 територіальних підрозділів ДЕІ.

Нагадаємо, в 2017 році Кабмін також збирався ліквідувати Держекоінспекцію і створити замість неї Державну природоохоронну службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram