ГоловнаСуспільствоЖиття

НАБУ вперше притягнуло до відповідальності свідка за розголошення даних слідства

Йдеться про справу про заволодіння 27,94 млн гривень "Південно-Української АЕС".

НАБУ вперше притягнуло до відповідальності свідка за розголошення даних слідства
Фото: НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили одному зі свідків у справі про заволодіння 27,94 млн гривень "Південно-Української АЕС" (входить до складу ДП "НАЕК" Енергоатом ") про підозру у розголошенні відомостей кримінального провадження.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

Відзначають, що це перше повідомлення про підозру в справах НАБУ і САП за фактом розголошення даних розслідування.

"За версією слідства, вказана особа без дозволу слідчого дала розголос відомостям, які стали відомі йому як свідку під час надання свідчень під час допиту. Відзначимо, що особу було попереджено у встановленому законом порядку про обов'язок не розголошувати такі дані і про кримінальну відповідальність за вчинення таких дій", - підкреслили в НАБУ.

Дії підозрюваної кваліфікували за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, попереднього розслідування). Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до двох років.

Нагадуємо, з квітня 2016 року по січень 2018 року детективи НАБУ розслідували кримінальне провадження за фактом заволодіння коштами "Південно-Української АЕС" під час закупівлі відокремленим підрозділом підприємства обладнання за завищеними цінами. Повідомлено про підозру 14 особам. Їхні дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 205 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Підозрювані та сторона захисту вже 20 місяців ознайомлюються з матеріалами слідства перед направленням обвинувального акта до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram