ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ розслідує мільйонні розкрадання на Південноукраїнській АЕС

Гроші вивели в тінь під приводом будівництва гідроакумулюючої станції.

СБУ розслідує мільйонні розкрадання на Південноукраїнській АЕС
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України розслідує привласнення коштів Південноукраїнської атомної електростанції (Миколаївська область).

Про це повідомляють на сайті спецслужби.

Оперативники спецслужби затримали кур'єра під час передачі 6 мільйонів гривень головному бухгалтеру одного з публічних акціонерних товариств (ПАТ).

Правоохоронці встановили, що ці гроші отримані від ПУАЕС у рамках виконання договору на реконструкцію і будівництво об'єктів Ташлицької гідроакумулюючої станції. З метою виведення коштів "у тінь", ПАТ у травні-серпні провело низку безтоварних фінансово-господарських операцій із фіктивними структурами на загальну суму 20 мільйонів гривень за нібито поставлені будівельні матеріали.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У Харкові, Южноукраїнську, Первомайську та Вознесенську тривають обшуки. Зокрема, вдома у бухгалтера вилучено близько 400 тисяч гривень і документацію ПАТ. На одному з підприємств, яке контролюється фактичним власником ПАТ, вилучено 16 мішків бухгалтерської документації, яка підтверджує причетність фігурантів виробництва до легалізації коштів через фіктивні підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram