ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ поклала край спробі ділків "ДНР" заволодіти землею НААН вартістю понад 250 млн грн

Ділянка площею 7,3 тис. га належить до категорії особливо цінних земель сільгосппризначення.

СБУ поклала край спробі ділків "ДНР" заволодіти землею НААН вартістю понад 250 млн грн
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України поклали край спробі ділків із контрольованої т. зв. "ДНР" території Донецької області заволодіти землями Національної академії аграрних наук вартістю понад 250 млн грн, які розташовані на підконтрольній українській владі території Донбасу.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, використовуючи фальшиві документи, оформили 7,3 тис. гектарів сільгоспугідь Академії на підставних осіб. Ділянка належить до категорії особливо цінних земель сільськогосподарського призначення. Її вартість, за оцінкою Держгеокадастру, становить понад 250 млн грн, ринкова ціна набагато вища", - йдеться в повідомленні.

Для легалізації прав власності на землю ділки відправили кур'єра у Київ, де приватний нотаріус провів незаконну реєстрацію документів. Надалі вони здійснили кілька фіктивних перепродажів прав власності для запобігання судовим позовам.

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою під час обшуків в офісі нотаріуса вилучили документи, що свідчать про незаконність оформлення прав власності на землі академії.

На підставі матеріалів СБУ суд наклав арешт на всі земельні ділянки площею 7,3 тис. гектарів. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Як повідомляли, СБУ затримала і видворила з країни громадянина Росії, який кілька разів намагався долучитися до бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram