ГоловнаСуспільствоЖиття

Зникнення "кримського диверсанта" Панова розслідують у мерії Енергодара і на Запорізькій АЕС

До 12 серпня в нього відпустка.

Зникнення "кримського диверсанта" Панова розслідують у мерії Енергодара і на Запорізькій АЕС
Евгений Панов
Фото: uapress.info

В Енергодарі Запорізької області питання, пов'язане із затриманням місцевого активіста Євгена Панова в Криму, перебуває на особистому контролі міського голови Павла Музики. Проводиться службове розслідування на Запорізькій АЕС, де працює "кримський диверсант", повідомляє Крим.Реалії.

За словами помічника мера Юлії Кисленко, на цей момент затриманий перебуває у відпустці. У виконкомі Енергодарської міськради, членом якого є Євген Панов, він востаннє з'являвся ще в червні.

"Він - працівник Запорізької атомної станції і член виконкому на громадських засадах, ми цього не заперечуємо. Він на своєму основному робочому місці рахується у відпустці до 12 серпня, тому в міськраді його бачили ще в червні на засіданні виконкому", - повідомила вона.

Юлія Кисленко зазначила, що на цей момент інформації про обставини того, що сталося, дуже мало, але з'ясовування триває.

У зв'язку із затриманням Євгена Панова проводять службове розслідування і на Запорізькій АЕС.

"Ще минулої п'ятниці (5 серпня) Євген Панов був на роботі. Триває службове розслідування на нашому підприємстві в зв'язку з його затриманням, тому інформацію ми зараз не поширюємо. Шукаємо можливості зв'язатися з його рідними. Кажуть, дружина зараз у такому стані, що на контакт не йде. Вона морально дуже складно переживає цю ситуацію", - заявили на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску до Криму через нібито перестрілку, яку було чутно на адмінкордоні з Кримом. Офіційної інформації з російської сторони щодо того, що відбувається, не було. Через три дні ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, пізніше це зробив і президент Росії Володимир Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

За даними джерел LB.ua, насправді стрілянина, що призвела до загибелі російських військових, була спровокована п'яними солдатами РФ. У ніч на 7 серпня вони відкрили вогонь по прикордонниках, які підпливли до них по воді на катерах. А наступного дня біля КПП "Армянськ" стріляли по цивільному автомобілю, який прямував у Херсонську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram