ГоловнаСуспільствоВійна

Разом із затриманим у Криму Пановим зникли його однополчани - учасники АТО

Співробітники та знайомі Панова припускають, що він і його товариші могли бути викрадені.

Разом із затриманим у Криму Пановим зникли його однополчани - учасники АТО
Евгений Панов
Фото: investigator.org.ua

Разом із жителем Енергодара Запорізької області Євгеном Пановим, затриманим в окупованому Криму, зникли двоє його однополчан, з якими він брав участь в АТО на Донбасі в складі 37-го батальйону.

Про це заявив колега Панова по автотранспортному цеху Запорізької АЕС Ігор Матюхін, який теж був його однополчанином, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За словами дружини Євгена, той повідомив, що їде у Василівку (райцентр поруч з Енергодаром, - ред.), щоб зустрітися зі своїми однополчанами з 37-го Запорізького батальйону, і обіцяв повернутися ввечері. Але наступного дня він уже не відповідав на телефонні дзвінки", - розповів Матюхін.

Співробітники та знайомі Панова припускають, що його і товаришів могли викрасти. Можливо, їх перевезли морем, оскільки ті могли з Василівки поїхати на Азовське море.

Матюхін і депутат міської ради Енергодара Артем Боровик спростовують, що Панов був диверсантом-розвідником, тому що не мав достатньої фізичної підготовки.

За їхніми словами, важив близько 140 кг. Крім того, він працював на стратегічному об'єкті - Запорізькій атомній станції, де за замовчуванням не можуть працювати розвідники, навіть зі Збройних Сил України.

Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області і потім вивезли до Криму. Дружина Панова не дає жодних коментарів, оскільки, за словами колег, боїться за власне життя.

Нагадаємо, в середу ФСБ Росії звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області Євгена Панова - затримано і він нібито дає свідчення. Крім того, серед затриманих також були особи з паспортами РФ.

Панов - член партії "УКРОП", голова Самооборони Енергодара і брав участь в АТО, де близько року воював у складі 23-ї мотострілецької бригади, стояв на блокпостах. Після цього займався волонтерською та благодійною діяльністю. Також балотувався в місцеву раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram