ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 67 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Ситуація в зоні АТО залишається складною, але контрольованою.

Бойовики 67 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: www.pravda-tv.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається неспокійною, але контрольованою. За минулу добу бойовики 67 разів застосовували зброю проти українських бійців.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Обстріли тривали до 11:00 ранку, пізніше, близько 17:00, противник знову порушив режим припинення вогню по всій лінії розмежування", - наголошено в повідомленні.

Найбільше, 32 обстріли, було зафіксовано на Маріупольському напрямку. Бойовики двічі застосовували заборонену Мінськими домовленостями важку артилерію, обстрілюючи Водяне. У цьому районі було випущено 70 снарядів калібру 122 мм.

На ділянці фронту Мар'їнка - Широкине противник здійснював збройні провокації, безладно обстрілюючи позиції військових з гранатометів і мінометів. У Новотроїцькому терористи також застосовували зенітні установки. У Старогнатівці, Талаківці і Мар'їнці ворог задіяв бронетехніку. Поблизу Широкиного і Талаківки працювали снайпери бойовиків.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки терористи неодноразово відкривали мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. А з настанням темряви по позиціях в Опитному застосували важку артилерію. По укріппунктах бійців у районі Луганського і Невельського ворог бив з мінометів калібру 120 і 82 мм, а біля Новоселівки Другої - з гранатометів.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської бойовики били з мінометів і гранатометів у напрямку гори Князя Ігоря. Крім того, по позиціях військових у Новоолександрівці, Новозванівці і Золотому стріляли з гранатометів. Біля Попасної бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів.

"На інших ділянках ворожі обстріли мали переважно неприцільний характер", - зазначили у штабі.

"На Маріупольському напрямку українські бійці двічі фіксували безпілотні літальні апарати терористів, по яких було відкрито вогонь. На ділянці Талаківка - Водяне також зауважено застосування комплексу повітряної розвідки із засобами вогневого ураження противника, вели вогонь на придушення цілей сил АТО", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, в Мар'їнці в результаті обстрілу було поранено двох дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram