ГоловнаСвіт

Навальний: 2 роки тому вже затримували 25 "бандерівців-терористів"

А з'ясувалося, що все це "брехня від першого до останнього слова".

Навальний: 2 роки тому вже затримували 25 "бандерівців-терористів"
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний порівняв нещодавні заяви ФСБ РФ про "українських диверсантів" у Криму з аналогічною історією дворічної давності в самій Росії.

Про це Олексій Навальний написав на своїй сторінці у Фейсбуці. "До теми дня. Про пильну ФСБ, яка затримала українських терористів. У квітні 2014 року вже затримували. 25 бандерівців готували теракти в 7 регіонах", - написав Навальний.

Він нагадав, що телеканал НТВ тоді повідомив, що, "за даними спецслужб, теракти готували в період з 14 по 16 березня в 7 регіонах: Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловській, Бєлгородській областях і в республіках Калмикія і Татарстан. Усі затримані, 25 осіб, серед яких троє активістів "Правого сектору", вже підтвердили отримання інструкцій від представників СБУ".

"Мільйон репортажів на телебаченні, на ток-шоу клоуни горлянки зривають. А потім терористи кудись зникли. Тихо, ні суду, ні слідства. З'ясувалося, що все це брехня від першого до останнього слова, а "терористами" назвали якихось гастарбайтерів-невдах. Усіх відпустили", - нагадав Навальний.

Як повідомляли, ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримано і він дає свідчення.

Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито було виявлено групу українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби. А 8 серпня нібито були ще дві спроби прориву, які "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою ЗСУ".

Президент Петро Порошенко назвав звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму такими самими безглуздими і цинічними, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Голова держави назвав їх лише приводом для чергових військових погроз на адресу України.

У МЗС України вважають, що держава-окупант не обмежується щоденними обстрілами на Донбасі, а через інсценовані в Криму провокації намагається перекласти на Україну і її міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію, поширювану ФСБ Російської Федерації, і заявило, що вважає заяву ФСБ провокацією, яка є елементом "гібридної війни", яку зараз веде Російська Федерація проти України.

"Якби з нашого боку була застосована важка техніка, бронетранспортери, артилерійські системи, то повірте мені, Російська Федерація кричала б про це на весь світ уже 8 серпня, а жодної реакції не було. І виникає питання, якщо там розміщені підрозділи регулярних збройних сил Росії, вони ніяк не реагували на так званий прорив диверсійних груп. Це більше схоже на сценарій якихось навчань, які дійсно відпрацьовують зараз на території Криму", - додав представник ГУР.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що така заява російського ФСБ може послужити підставою для більш масштабних агресивних дій проти України. Чубаров зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram