ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Уряд Лівії відмовився від іноземної допомоги в боротьбі з ІДІЛ на землі

Владі Лівії, як і раніше, потрібна підтримка з повітря для боротьби з джихадистами.

Уряд Лівії відмовився від іноземної допомоги в боротьбі з ІДІЛ на землі
Ливия

Голова уряду національної згоди Лівії Фаєз ас-Сарадж заявив, що його країні не потрібна допомога іноземних військ для боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ) на суші.

"Нам не потрібні іноземні війська на лівійській землі", - сказав ас-Сарадж в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

"Наші люди можуть впоратися самі, якщо їх прикривають з повітря. Я звернувся до США з проханням завдати авіаударів, які повинні бути скоординованими і обмеженими в часі і в просторі, щоб вони проводилися за погодженням з нами", - додав він.

1 серпня США на прохання влади Лівії завдали удару по позиціях ІДІЛ у місті Сирт.

У червні повідомлялося, що урядові війська Лівії відбили у бойовиків ІДІЛ місто Сирт.

Нагадаємо, що після повалення лівійського лідера Муаммара Каддафі у 2011 році і громадянської війни в країні донедавна діяли два уряди: демократично обраний і визнаний світовою спільнотою у Тобруці, а ісламістський - у Триполі. При цьому в конфлікті також брали участь озброєні бойовики. 17 грудня 2015 року за посередництва ООН сторони підписали угоду про створення Уряду національної єдності. У лютому в Лівії було оголошено новий склад Уряду національної єдності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram