ГоловнаСвіт

Путін і Тереза Мей домовилися про зустріч

Президент РФ обговорить з британським прем'єром можливість поліпшення відносин між країнами

Путін і Тереза Мей домовилися про зустріч
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у вівторок провели телефонну розмову і запланували зустріч "у найближчому майбутньому", щоб спробувати поліпшити напружені відносини між Москвою і Лондоном.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Кремля.

Обидва лідери на початку вересня братимуть участь у саміті "Великої двадцятки" (G20) у Китаї, що дасть їм можливість провести першу зустріч після призначення Мей прем'єром у липні.

Крім того, як ідеться в заяві, розміщеній на сайті президента РФ, Путін і Мей домовилися про налагодження діалогу для забезпечення належного рівня взаємодії спецслужб двох країн і поліпшення авіабезпеки.

Обидва лідери висловили незадоволеність нинішнім станом російсько-британських відносин, повідомив Кремль, додавши, що телефонна розмова відбулася з ініціативи Лондона.

Представник Мей сказала, що лідери двох країн дійшли згоди щодо того, що британські та російські громадяни стикаються зі спільними загрозами з боку екстремістів, а співпраця в авіабезпеці - вкрай важлива складова міжнародних зусиль у боротьбі з тероризмом.

"Прем'єр-міністр наголосила на важливості відносин між Сполученим Королівством та Росією і висловила надію на те, що, незважаючи на розбіжності щодо деяких питань, вони можуть відкрито і чесно обговорювати найважливіші проблеми, - заявила представник британського прем'єра. - Вони чекають зустрічі на саміті G20 у Китаї у вересні".

Відносини між Росією і Великобританією погіршилися через розбіжності щодо України і Сирії, а також через різке збільшення кількості польотів російських дальніх бомбардувальників поблизу британського повітряного простору.

Нагадаємо, напередодні Путін вніс до Держдуми законопроект про безстрокове розміщення авіації в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram