ГоловнаСвіт

Арабська коаліція вперше з квітня обстріляла столицю Ємену

Жертвами бомбардувань стали щонайменше 20 мирних єменців

Арабська коаліція вперше з квітня обстріляла столицю Ємену
Последствия ударов арабской коалиции по продовольственной фабрике в Сане, Йемен
Фото: EPA/UPG

Саудівська Аравія та її союзники у вівторок, 9 серпня, вперше з квітня цього року відновили удари по єменській столиці Сані.

Про це повідомляє euronews.

Головними цілями ударів стали комплекс урядових будівель і дві військові бази, проте одна ракета влучила в приватну продовольчу фабрику, де було вбито близько 20 осіб, головно працівниць цього виробництва.

Через бомбардування було закрито міжнародний аеропорт Сани.

8 серпня аравійська авіація завдавала ударів по цілях поблизу міста Нахм. Там також кілька ракет розірвалися в районі відкритого ринку, що призвело до загибелі щонайменше 20 осіб.

Бомбардування ведуться на тлі переговорів про врегулювання єменського конфлікту, що тривають вже понад три місяці під егідою ООН. Минулої суботи, 6 серпня, було оголошено про їхнє припинення на місяць. Сторони конфлікту кажуть про відданість мирному врегулюванню, проте жодних домовленостей поки що не було досягнуто.

На початку 2015 року шиїтські повстанці-хусити скинули президента Ємену Абда Раббо Мансура Хаді. Після цього на боці вигнаного лідера в конфлікт втрутилася Саудівська Аравія. За час збройного конфлікту загинули близько 6,5 тис. людей, понад 2,5 млн єменців стали вимушеними переселенцями. Крім того, війна призвела до масштабної гуманітарної кризи.

Нагадаємо, наприкінці липня єменські повстанці створили орган для управління підконтрольними їм територіями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram