ГоловнаСвіт

Звинувачення України в тероризмі не повинні відволікати від проблеми окупації Росією Криму та Донбасу, - Держдеп

Позиція США щодо Криму залишається незмінною.

Звинувачення України в тероризмі не повинні відволікати від проблеми окупації Росією Криму та Донбасу, - Держдеп
Фото: 24smi.org

У Державному департаменті США заявили, що останні заяви Росії про начебто причетність України до "тероризму" в Криму не повинні відволікати від реальної проблеми, яку створила Росія в Україні, тобто від окупації і спроби анексії Криму Росією і безперервної агресії Росії на сході України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Прес-секретар Держдепартаменту Елізабет Трюдо також підтвердила, що відома позиція США щодо Криму залишається незмінною: Крим є і завжди буде частиною України. США засуджують окупацію півострова Росією і закликають негайно припинити її, і санкції, введені у зв'язку з цим, будуть діяти до повернення Криму Україні.

З приводу заяв Росії про нібито причетність України до "терактів" у Криму спікер порадила звертатися безпосередньо до української влади і додала, що США в зв'язку з цим підтримують контакт з Україною.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко назвав звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму такими ж безглуздими і цинічними, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

У МЗС визнали звинувачення РФ приводом для подальшої агресії проти України і закликали світову громадськість запобігти остаточному зриву Кремлем Мінського процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram