ГоловнаПолітика

Росія планомірно готується до зриву Мінських угод, - Турчинов

Саме РФ здійснює тотальний терор і масові вбивства на окупованій території Криму і Донбасу.

Росія планомірно готується до зриву Мінських угод, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки Олександр Турчинов назвав заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна почала терор проти Росії, свідченням про плани російської сторони щодо загострення ситуації в Україні та зриву Мінських угод.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Заяви Путіна про те, що Україна розв'язала терор проти Росії, і про те, що росіяни "нам цього не пробачать", свідчать: Росія планомірно готується до загострення ситуації і зриву Мінських угод", - сказав Турчинов.

За його словами, для того, щоб піти на подальшу ескалацію конфлікту, "Путін не вигадав нічого кращого, ніж дешева театральна постановка ФСБ з саморобними вибуховими пристроями".

"Щодо терору, про який згадав президент РФ, то тотальний терор, цинічне порушення прав людини і масові вбивства здійснює саме Росія на окупованій території Криму і Донбасу", - зазначив секретар РНБО.

Турчинов наголосив, що Крим був, є і буде частиною території України, "хоча і тимчасово окупований російськими загарбниками".

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення.

У Міноборони назвали звинувачення провокацією і спробою відвернути увагу кримчан від того, що окупований півострів намагаються перетворити на "ізольовану військову базу РФ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram