ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідувати держзраду екс-нардепа Шепелева

Шепелев також звинувачується в розкраданні держкоштів і організації вбивства

Прокуратура почала розслідувати держзраду екс-нардепа Шепелева
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом державної зради колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелева.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Фейсбуці.

"На підставі отриманих процесуальним шляхом документів і доказів, Головна військова прокуратура (за дорученням генерального прокурора) щодо Шепелєва зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст.111 "державна зрада", - написав він.

Матіос також оприлюднив копію заяви Шепелева про згоду співпрацювати з ФСБ Росії.

"Такі, як Шепелев, ще є у чинній Верховній Раді. Не сумніваюся. Ми вже йдемо по їхньому ФСБ-шному сліду", - написав він.

Нагадаємо, в березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелева затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки. У квітні Україна направила в РФ запит про видачу екс-нардепа. Днями стало відомо, що Україна отримала відмову від Росії, в якій стверджувалося, що видача екс-нардепа "ставить під загрозу російські національні інтереси".

На початку серпня Шепелева відпустили з російського СІЗО. За інформацією джерел, він погодився співпрацювати зі слідством у Росії і дав свідчення про низку українських політиків в обмін на своє звільнення.

Шепелев звинувачується в розкраданні коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн в березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів Родовід Банку. Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч з 14 на 15 січня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram