ГоловнаПолітика

Вертолітний майданчик Януковича будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ

Луценко оприлюднив прізвища затриманих разом із Головачем

Вертолітний майданчик Януковича будували на гроші від незаконного відшкодування ПДВ
Фото: veselahata.com

Понад 3 млрд гривень, які відшкодували фіктивним підприємствам низка затриманих учора колишніх податківців, пішли на будівництво вертолітного майданчика у центрі Києва для Віктора Януковича.

Про це повідомив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко.

"За оперативними даними, які ми опрацьовуємо, ці мільйони фіктивного ПДВ, через відповідну прокладку організованого злочинного угруповання Януковича і його підлеглих, було направлено на будівництво так званого вертолітного майданчика. Тепер ми бачимо, звідки це бралося і куди реалізовувалося - за рахунок вкрадених у держави грошей", - заявив він.

Генпрокурор також повідомив, що, крім колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Андрія Головача, вчора затримали колишніх керівників податкових інспекцій Києва і районів міста Стаднікова, Мирончук, Мальцеву і Дячука.

Наступні затримання в рамках цієї справи Луценко прогнозує у вересні.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у Києві відкрили 6 червня 2012 року у Києві на Парковій дорозі на даху бізнес-центру "Парковий". Його мав використовувати тодішній президент Віктор Янукович, щоб добиратися з Межигір'я, але він так і не зробив жодного польоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram