ГоловнаПолітика

У Києві суддя попався на хабарі $150 тис. (оновлено)

За даними ЗМІ, детективи НАБУ затримали Миколу Чауса.

Суддю Дніпровського районного суду Києва затримали детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) за отримання хабара в розмірі $150 тис.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

"9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 150 тис. доларів США (понад 3,7 млн грн)", - ідеться в повідомленні.

Фото: прес-служба НАБУ

Це правопорушення кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років із конфіскацією майна.

Фото: прес-служба НАБУ

Невідкладні слідчі дії тривають.

Оновлено. За інформацією ЗМІ, суддею Дніпровського районного суду Києва, якого затримали на хабарі детективи НАБУ, виявився Микола Чаус.

Про це також повідомив у Facebook редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Чаус відомий як людина, яка за гроші приймає будь-які незаконні рішення. Під час Майдану Чаус приймав рішення проти Автомайдану і підлягав люстрації відповідно до закону, він є в списку на люстрацію Мін'юсту. Проте українська влада не поспішала люструвати Чауса, тому що він виконував політичні замовлення в тому числі. Саме Чаус прийняв суперскандальне рішення - зняв з розшуку і заборонив проводити слідчі дії проти кримінального "авторитета" Юрія Іванющенка. Завдяки цьому рішенню "Юра Єнакіївський" скасував у європейських судах заборону на пересування по Європі і кримінальний мільярдер зміг виїхати з РФ на свою віллу в Монако", - написав Бутусов.

Нагадаємо, на початку серпня начальника відділу Мінагрополітики затримали за підозрою у вимаганні $150 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram