ГоловнаПолітика

Мінфін пропонує скасувати стипендії майже всім студентам

На наступний бюджетний рік витрати на стипендію передбачені тільки для пільговиків.

Мінфін пропонує скасувати стипендії майже всім студентам
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство фінансів пропонує скоротити витрати на стипендії з нового бюджетного року, повідомляє Українська правда.

Як повідомили в Міністерстві освіти і науки на запит за інформацією про скасування стипендій, Мінфін надіслав головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивний лист про підготовку запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік і проекту прогнозу державного бюджету на 2018-2019 роки.

"Мінфін повідомив Міністерство освіти і науки, що на наступний бюджетний рік витрати на стипендію передбачені тільки для учнів і студентів із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», а також аспірантам і докторантам", - ідеться у відповіді Міносвіти.

У міністерстві також повідомили, що ініціативу Мінфіну не підтримують, і відзначили: Міносвіти не розробляло і не ініціювало проектів нормативно-правових актів, спрямованих на зниження рівня забезпечення стипендіями учнів і студентів.

Якщо рекомендації Мінфіну будуть враховані в бюджеті на наступний рік, уже з 1 січня 2017 року більшість бакалаврів і магістрів не отримуватимуть стипендію.

Як повідомляли в червні, комісія з гендерної рівності ПАР постановила, що університетські стипендії для незайманих незаконні і повинні бути скасовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram