ГоловнаПолітика

Комітет Ради розгляне скандальну ситуацію з узгодженням сюжетів на ТБ з сепаратистами

"Кремль має замовлення чітко проти тих, хто втримав країну в 2014 році", - зазначила нардеп Сюмар.

Комітет Ради розгляне скандальну ситуацію з узгодженням сюжетів на ТБ з сепаратистами
Фото: nfront.org.ua

Профільний комітет розгляне скандальну ситуацію з узгодженням сюжетів на українському телебаченні з сепаратистами.

Про це повідомила депутат фракції "Народний фронт", голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у Фейсбуці.

"Листування редактора телеканалу "Інтер" Марії Столярової з кремлівським пропагандистом Муравйовим, узгодження сюжетів на користь сепаратистів, чітке виконання політичних замовлень з Кремля - це реальність, в якій ми живемо, і реальна загроза інформаційній безпеці країни. Кремль має замовлення чітко проти тих, хто втримав країну в 2014 році і, незважаючи на розв'язану Росією війну, зміг розвернути країну в західному напрямку - в першу чергу проти Турчинова, Яценюка, Авакова", - написала вона.

Сюмар також зазначила, що "хунта" давно не дає спокою російським пропагандистам, але прикро, що виконавцями замовлення Кремля часто стають українські журналісти.

"Можна скільки завгодно говорити про свободу слова, але управління найбільшим телеканалом країни ворогом, який вбиває десятки тисяч українців - це не свобода. Це бардак і хаос, що веде до хаосу в головах мільйонів українців, які бачать цю зрежисовану і неправильну інформкартинку як реальність, а в підсумку і до хаосу в політиці і країні загалом. Це елемент гібридної війни, яка руйнує країну зсередини", - зазначила представник "Народного фронту".

Сюмар пообіцяла, що на першому ж засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики вона ініціює розгляд цього питання за участю редакторів і медіа-експертів.

"Тому що сьогодні ми маємо ситуацію, коли слово вбиває, а інформаційна безпека означає реальну безпеку життя тисяч українців", - зазначила депутат.

Нагадаємо, за даними експертів, з жовтня 2015 прокремлівські ЗМІ розповсюдили більш ніж 1,5 тис. неправдивих новин, статей і сюжетів російської пропаганди 18 мовами. Найбільшу кількість випадків дезінформації зареєстровано російською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram