ГоловнаПолітика

Геращенко пояснив причину закриття пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом

На півострові ловлять озброєних дезертирів.

Геращенко пояснив причину закриття пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом
Фото: nfront-org-ua

Контрольно-пропускні пункти на кордоні з анексованим Кримом працюють нестабільно через те, що на півострові ловлять озброєних дезертирів, які можуть виїхати на територію материкової України.

Про це народний депутат Антон Геращенко заявив у програмі телеканалу "112 Україна".

За його інформацією, кримський уряд побоюється, що дезертири стануть джерелом важливої інформації для української влади.

"На території тимчасово окупованого півострова Крим дезертирувала низка солдатів із російської військової частини, разом зі зброєю, сталася перестрілка. І вони зараз відловлюють своїх дезертирів, оскільки непокояться, що дезертири можуть потрапити на територію України і стати цінними джерелами інформації про ситуацію в Криму і про моральний дух російських військ. Тому вони переживають, щоб ці хлопці не потрапили в Україну. І для цього перекривають в'їзди-виїзди до Криму", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, в неділю вранці російські служби в Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова через усі три пункти пропуску.

У вівторок російські прикордонники відновили пропуск громадян і транспорту через пропускний пункт "Чонгар" на адмінкордоні з анексованим Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram