ГоловнаПолітика

Росія зупинила роботу пропускних пунктів до Криму (оновлено)

На кордоні чули автоматні черги.

Росія зупинила роботу пропускних пунктів до Криму (оновлено)
Фото: http://dpsu.gov.ua

На адміністративному кордоні з Кримом російська окупаційна влада призупинила пропускні операції, повідомляє Держприкордонслужба України.

"Сьогодні близько 7 години ранку російська окупаційна влада з незрозумілих причин припинила здійснення пропускних операцій громадян і транспортних засобів на адмінкордоні з Кримом. Через це пропуск з материкової частини України на КПВВ "Каланчак", "Чаплинка" і "Чонгар" на територію Криму також не здійснюється", - сказано в повідомленні.

Коментарів на сайтах російських органів влади наразі немає.

Оновлено. Один із організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив в ефірі телеканалу "112-Україна" про те, що на адмінкордоні між Херсонською областю та Кримом були чутні автоматні черги.

"Нами були чутні автоматні черги на тому боці. Ми бачили кілька вертольотів, які уздовж кордону баражували. За 500 метрів до пункту КПВВ з окупованою територією вже стоять солдати і блокують тих, хто хоче виїхати з окупованої території на материк", - сказав Іслямов.

"Я думаю, що вони проходять якісь спеціальні навчання", - зазначив він.

У свою чергу, перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял написав у фейсбуці, що на півночі Криму спостерігається скупчення російської військової техніки.

"Очевидці повідомляють про великі групи російської військової техніки, які перебувають у районі Армянська і Джанкоя. Сам Джанкой оточений військовими з танками та іншою технікою", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram