ГоловнаПолітика

Росія знову зупинила роботу одного з пропускних пунктів у Крим

Повноцінно працює лише КП "Чонгар".

Росія знову зупинила роботу одного з пропускних пунктів у Крим
Фото: http://dpsu.gov.ua

Близько опівночі 8 серпня Росія знову припинила пропускати людей у Крим навпроти українського контрольного пункту "Каланчак".

Тож станом на 7:30 8 серпня на КПВВ "Чонгар" пропуск здійснюється в обидва боки, але вкрай повільно, навпроти КПВВ "Чаплинка" правоохоронці країни-окупанта здійснюють пропуск тільки тих, хто прямує на тимчасово окупований півострів, "Каланчак" залишається повністю заблокованим - на цьому напрямку російські правоохоронці не пропускають в обидва боки, повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у фейсбуці.

Активність Збройних сил РФ поблизу адмінкордону залишається підвищеною. 7 серпня прикордонники спостерігали польоти мінімум 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ на висоті до 1 км без порушення адмінкордону і двох БПЛА. На різних ділянках до позицій ЗС РФ під'їжджала військова техніка: вантажні автомобілі і БМП.

Суттєвого скупчення автотранспорту на пунктах пропуску немає. Як повідомив Слободян, у чергах на КПВВ "Чонгар" і "Чаплинка" стоять щонайбільше 50 автомобілів.

Нагадаємо, в неділю вранці російські служби в Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск на КПП "Чонгар", ще через кілька годин Росія почала впускати людей через КПП "Чаплинка", але тільки на в'їзд.

Російські ЗМІ поширили інформацію про перестрілку на адмінкордоні з Кримом. Офіційного підтвердження цих даних немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram