ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія перекидає військових до адмінкордону в Криму, - Держприкордонслужба

Прикордонники зафіксували польоти шести російських вертольотів Мі-8 над територією півострова.

Росія перекидає військових до адмінкордону в Криму, - Держприкордонслужба
Фото: mil.ru

Українські прикордонники спостерігають ротацію сил Російської Федерації в анексованому Криму, поблизу адміністративного кордону.

Про це 4 серпня повідомив представник Держприкордонслужби України Олег Слободян, повідомляє Крим.Реалії.

"На передових позиціях, обладнаних на адмінкордоні між окупованим Кримом і Херсонською областю, проходять заходи щодо ротації Збройних сил Російської Федерації. З 27 по 30 липня з Краснодарського краю на тимчасово окуповану територію Криму через Керченську поромну переправу переміщено значну частину військової техніки та особового складу Збройних сил Росії", - сказав він.

Зокрема, як стверджує спікер, перекинули бронетанкову групу 247-го десантного штурмового полку, що дислокується в Ставрополі, і 7-ї десантно-штурмової дивізії з Новоросійська.

"Передбачають, що новоприбулі підрозділи на російських передових позиціях поблизу адмінкордону замінять бронетанкову групу 11-ї окремої десантно-штурмової бригади з місцем дислокації в Улан-Уде, Республіка Бурятія. Ці військовослужбовці перебувають на території анексованого Криму з березня цього року", - додав Слободян .

Напередодні повідомляли про те, що на адміністративному кордоні з анексованим Кримом прикордонники Херсонського і Бердянського загонів зафіксували польоти шести російських вертольотів Мі-8 над територією півострова.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом утворилася формально адміністративний, але фактично - справжній кордон.

Як повідомляли, Росія готується до великої війни і стягує війська до кордону України. За словами заступника міністра оборони генерала Дмитра Булгакова, до кінця року Збройні сили Росії планують провести близько 4 тис. маневрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram