ГоловнаСуспільствоПодії

Слідство у справі про вбивство Шеремета вивчає записи понад 150 відеокамер

Поліція опублікувала відео, де зображено, ймовірно, момент закладання вибухівки.

Слідство у справі про вбивство Шеремета вивчає записи понад 150 відеокамер
Фото: Сергей Нужненко

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета вилучило понад 150 камер відеоспостереження для вивчення і аналізу пересування підозрюваних у вбивстві.

Про це в четвер на брифінгу в Києві заявив начальник департаменту карного розшуку Нацполіції України Дмитро Головін, повідомляє Укрінформ.

"На сьогодні вилучено понад 150 камер. Не всі відео оброблено. Більш ніж 140 терабайт інформації - це дуже великий обсяг, ми працюємо, мої оперативники і група слідчих працюють і вдень, і вночі просто для того, щоб хоча б переглянути цю інформацію, проаналізувати і зробити відповідні висновки", - сказав Головін.

Журналістам продемонстрували частину відеозаписів із камер спостереження, на яких видно, як двоє підозрюваних - особи жіночої та чоловічої статі - рухалися до місця проживання Шеремета. Пізніше видно, як жінка присіла біля автомобіля Subaru, що слідство розцінює як момент закладання вибухівки.

"Видно, як особа жіночої статі з пакетом присідає біля автомобіля, на якому пересувався Павло Шеремет, і протягом деякого часу перебуває біля авто. Є підстави вважати, що саме в цей час було здійснено закладання вибухового пристрою", - зазначив процесуальний прокурор Андрій Шевченко.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув уранці 20 липня в результаті вибуху його автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові видання "Українська правда" Олені Притулі, але її самої в автомобілі не було. Президент Петро Порошенко доручив забезпечити Притулі охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram