ГоловнаПолітика

Брат затриманого ФСБ у Криму Євгена Панова заявляє, що його викрали в Запорізькій області

За словами Ігоря, його брат ніколи з власної волі не поїхав би у Крим, він був зосереджений на допомозі АТО.

Брат затриманого ФСБ у Криму Євгена Панова заявляє, що його викрали в Запорізькій області

Євгена Панова викрали в Запорізькій області і вивезли у Крим.

Таку версію розвитку подій повідомив Цензор.НЕТ його брат Ігор Котелянець.

"Мій рідний брат Євген, житель міста Енергодар Запорізької області, в суботу вранці, 6 серпня, виїхав на зустріч із друзями і зник, - розповідає Ігор. - Цю поїздку заздалегідь він не планував, цими днями він збирався поїхати в Запорізький військовий госпіталь на планову реабілітацію після участі в АТО. Останньої миті поїздку в госпіталь довелося скасувати, Євген у власній машині поїхав до друзів на дачу. Передзвонив він дружині в суботу ввечері, сказав, що в нього все нормально, і пообіцяв, що в неділю, а найпізніше в понеділок вранці буде вдома. Оскільки в нього старий телефон і він часто сідає, то дружина спокійно чекала на нього вдома, і лише факт, що він не передзвонив у неділю, стривожив її. Коли в понеділок Євген не повернувся, дружина зателефонувала рідним. Ми кинулися його шукати. Дізналися, де він, тільки в середу, із засобів масової інформації", - повідомив Ігор.

панов

"Він завжди повідомляв дружину, де він або коли повернеться, намагався її не засмучувати своєю відсутністю. Він точно не міг організовувати ніяких військових заходів після демобілізації у вересні 2015 року. Він пішов із головою в роботу - водій, електромеханік на Запорізькій АЕС, паралельно займався громадською діяльністю: створив громадську організацію допомоги ветеранам АТО, але найголовніше - вони з дружиною планували завести дитину. Ви ж розумієте, що людина, яка любить дружину і хоче дітей, не буде наражатися на небезпеку".

За словами Ігоря, його брат ніколи з власної волі не поїхав би у Крим, він був зосереджений на допомозі АТО: "Євген вважав, що Крим пішов і пішов, а його завдання зосередитися на волонтерстві і громадській роботі, яка допоможе зберегти мир у рідному Енергодарі. Його турбувала ситуація на фронті, ми її обговорювали, але Крим йому був байдужий ".

"Я боюся, що Євгена викрали і вивезли у Крим не просто для того, щоб видати як організатора якоїсь неймовірної змови. Так Кремль може обґрунтувати свій повномасштабний наступ на Україну. Про інсценування свідчать і безліч нестикувань у сюжетах, які транслюють російські канали. Кажуть, що впіймали 15 осіб, а показують лише його одного. Усю зброю знято в одному місці, а його самого - в іншому. Речі, які показують, як нібито його, насправді йому не належать. Він має рюкзак, з яким він був в АТО, але він зовсім інший, він стоїть вдома, на балконі. А це означає, що Євген не планував довгих поїздок, він поїхав з маленькою дорожньою сумкою. Камуфляж і берці його теж вдома. Він поїхав у спортивних штанях і футболці, яку одягав на природу, - дивно, що за диверсійна група в "треніках".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram