ГоловнаПолітика

Питання скликання Радбезу ООН щодо ситуації навколо Криму розглядається, - Єльченко

Заяви Путіна про безглуздість зустрічі в нормандському форматі звучать доволі небезпечно.

Питання скликання Радбезу ООН щодо ситуації навколо Криму розглядається, - Єльченко
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко провів терміновий брифінг з приводу ситуації у Криму після гучних заяв ФСБ РФ і президента Путіна, повідомляє Громадське.

"Питання скликання Радбезу ООН розглядається... Ми готові до скликання Ради Безпеки навіть серед ночі, якщо це необхідно", - зазначив Єльченко.

Посол України в ООН провів паралелі між теперішньою ситуацією і серпнем 2008 року, коли відбулося вторгнення Росії в Грузію.

За його словами, заяви лідера Росії про те, що додаткові зустрічі [в нормандської форматі - ред.] не мають жодного сенсу, звучать доволі небезпечно.

"Запропонована на вересень зустріч у нормандської форматі була дуже доречною ідеєю", - додав він.

Нагадаємо, ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримано і він дає свідчення. Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито була виявлена група українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби.

У Міноборони назвали заяву ФСБ про теракти в Криму провокацією. Водночас голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що така заява російського ФСБ може послужити підставою для більш масштабних агресивних дій проти України. Чубаров зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram