ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 13 разів порушили перемир'я на Донбасі, загинув один військовослужбовець ЗСУ

Бойовики застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

За добу бойовики 13 разів порушили перемир'я на Донбасі, загинув один військовослужбовець ЗСУ
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них двічі - з забороненого Мінськими домовленостями озброєння - мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Також бойовики обстрілювали позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано дев'ять обстрілів: неподалік Пісків - зі стрілецької зброї; біля Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; тричі в районі Гнутового - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; двічі - в районі Лебединського - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; біля Водяного - з ручних протитанкових гранатометів; неподалік Миколаївки - з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики здійснили чотири обстріли: поблизу Південного в напрямку шахти імені Гагаріна - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; неподалік Новолуганського - із заборонених мінометів калібру 120 мм; у районі Зайцевого - з заборонених мінометів калібру 120 мм і 82 мм і автоматичних гранатометів; поблизу Хутора Вільного зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Унаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил загинув.

Нагадаємо, 10 серпня біля Зайцевого загинув військовослужбовець полку Національної гвардії "Азов" Роман Романенко, тіло якого вдалося забрати через три доби після обстрілів бойовиків. Це був сьомий загиблий воїн з початку "хлібного перемир'я". Увечері 12 серпня в лікарні Дніпра помер військовослужбовець ЗСУ Дмитро Дашковець, якого було важко поранено в районі Широкиного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram